Thursday, July 1, 2010

Let's cook အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ

နိဒါန္း။ ။ ဟင္းခ်က္နည္းအေၾကာင္းမစခင္ ထံုးစံအတိုင္း နိဒါန္းပ်ိဳးလိုက္အုန္းမယ္။

အင္ဒိုနီး႐ွားသူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္က မီးငယ္ေလး ေဖ႔ဘြတ္မွာတင္ထားတဲ႔ ဟင္းေတြကိုၾကည့္၊ အထင္ေတြ ၾကီးၿပီး ဟင္းခ်က္နည္း ဘေလာ႔ေရးပါလားတဲ႔။ သူကလဲ အိမ္ေထာင္က်သြားၿပီးမွ ဟင္းခ်က္နည္းေတြ စိတ္၀င္စားၿပီး ဘေလာ႔ေရးေနေလရဲ႕။ မီးငယ္ေလးကလဲ ဟင္းသာခ်က္ေနတာ စနစ္တက်သိပ္႐ိွတာမဟုတ္၊ စားခ်င္တာေတြ ၾကံဖန္ခ်က္ၿပီး ေဖ႔ဘြတ္မွာ တင္ၾကြားေနတာဆိုေတာ႔ ..ျမန္မာလိုပဲ ဘေလာ႔ေရးတတ္တယ္၊ အဂၤလိပ္လို ေရးဖို႕အဂၤလိပ္စာျပန္ေလ႔လာရအုန္းမယ္.. ဆိုၿပီး ျငင္းထားရတယ္။ :D

ဒါေပမဲ႔ အခုေတာ႔ ဟင္းခ်က္နည္းကို စတင္ စိတ္ပါ၀င္စားလာၿပီး သူမ်ားေတြကို ခ်က္ေကၽြးခ်င္ေနတဲ႔ တယ္ရင္းအတြက္ (ဟိဟိ... ေနာက္ၿပီး ကိုယ္႔ကို ဆရာတင္ထားလို႔) ဂ်ပန္မွာ ဟင္းခ်က္နည္းကို စတင္ၿပီးေရးလိုက္ပါၿပီ။။ :P

အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ

ဟင္းခ်က္နည္း အေၾကာင္းေရးတဲ႔ ၀က္ဆိုဒ္ေတြ ဘေလာ႔ေတြမွာလဲ ႐ိွၿပီးသားမိုလို႔ ဂ်ပန္မွာ ၀ယ္လို႔ ရတဲ႔ Ingredients ေတြနဲ႔ပဲ ခ်က္တဲ႔ နည္းကို ေျပာျပမယ္ေနာ္။

လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား

(လူ ၁၀ ေယာက္မွ ၁၂ ေယာက္စာ)

၁။ ၾကက္သား 1kg ဆိုရင္ ရတယ္။ ၾကက္႐ိုးျပဳတ္ရည္က အရသာ ပိုခ်ိဳေတာ႔ ၾကက္ေကာင္လံုး ၁ ေကာင္ပဲ ၀ယ္လိုက္ပါ။

၂။ ဂ်င္း တစ္ထုတ္၊ ႀကက္သြန္ျဖဴ ၁ လံုး ၊ ၾကက္သြန္နီဥႀကီး ၂ လံုး

၃။ ၾကက္ဥ ၁၀လံုး၊

၄။ Pasta ေခါက္ဆြဲေျခာက္ (မုန္႔ၾကြတ္ေၾကာ္ဖို႔) ၁ ထုတ္

၅။ ကုလားပဲ

၆။ Kinako ပဲမႈန္႔ (ကုလားပဲ ၀ယ္လို႔ မရရင္ ထည့္ဖို႔) ၂ ထုတ္

၇။ အုန္းႏို႔ ၁ ဗူး

၈။ ေခါက္ဆြဲ (Yakisoba ေခါက္ဆြဲကို သံုးတယ္။ အထဲက အမႈန္႔ထုတ္ေတြကို လႊင့္ပစ္တယ္)

အထုတ္ေသး ၃ထုပ္ပါတဲ႔ ေခါက္ဆြဲထုပ္ ၄ ထုတ္

၉။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ ၁ စည္း

၁၀။ ငံျပာရည္ (Nanpala)

၁၁။ lemon ၃ လံုး

၁၂။ သၾကား၊ ဆား

၁၃။ ေဂၚဖီထုတ္ ေသးေသးပါးပါးေလးေတြ လွီးၿပီးသား အထုတ္ ၂ ထုတ္

(သူတို႔ေတြက ၾကက္သြန္နီ အစိမ္းမၾကိဳက္မွာစိုးလို႔ အဲဒါအစား ထည့္တာ)

ပံု။ ပါစတာေခါက္ဆြဲေျခာက္နဲ႔ Kinako ပဲမႈန္႔ထုတ္

(၂)နာရီေလာက္အတြင္း ခ်က္ၿပီးတဲ႔ နည္း

ကုလားပဲနဲ႔ ခ်က္မယ္ဆိုရင္ ကုလားပဲကို တစ္ညေရစိမ္ၿပီး ၾကိဳျပဳတ္ထား။ Mixer or ဘလင္ဒါ နဲ႔ ေမႊထားပါ။

၁။ ၾကက္ဥ ၁၀လံုးကို ထမင္းေပါင္းအိုးထဲ ထည့္ၿပီး ျပဳတ္ပါ။

၂။ ပထမဆံုး ၾကက္ေကာင္လံုးကို တစ္ျခမ္းျခမ္း ၿပီးျပဳတ္ပါ။ ျမန္ျမန္ က်က္ေအာင္လို႔ ။ ၄ ပိုင္းေလာက္ ပိုင္းႏိုင္ရင္လဲ ပိုင္းေပါ႔။ မီးငယ္ေလးကေတာ႔ ၾကက္ကို ပိုင္းဖို႔ အင္အားမ႐ိွလို႔ ၾကက္အသားခ်ည္း 1kg ၀ယ္။ ဒီကစူပါမွာက ၾကက္ေကာင္လံုး အ႐ိုးခ်ည္းကို ၆၈ ယန္းေလာက္နဲ႔ ၀ယ္လို႔ရေတာ႔ အဲဒီအ႐ိုးကို ၀ယ္တယ္။ အားလံုးကို ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ထုထားတာ၊ ဆား၊ ငံျပာရည္ထည့္ၿပီး ျပဳတ္ပါ။ ၾကက္သားက တစ္အားႏူးစရာမလိုေတာ႔ ႐ိုး႐ိုးအိုးနဲ႔ ျပဳတ္ရင္လဲ ရတယ္။

၃။ အဲဒါေတြ ျပဳတ္ထားတုန္း ၾကက္သြန္နီ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ စဥ္းထားပါ။

၄။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ နဲ႔ လီမြန္သီးကိုလဲ လွီထားပါ။ ေခါက္ဆြဲဖတ္ေတြကို ဖြထားပါ။

၅။ အဲဒါေတြလုပ္ၿပီးတဲ႔ အခ်ိန္ ၾကက္ဥျပဳတ္က ရေလာက္ၿပီ။ ဆယ္ၿပီး အေအးခံထား။

၆။ မိနစ္ ၂၀ေလာက္႐ိွၿပီ ထင္ပါ့။ ၾကက္သားျပဳတ္ကို ဆယ္ၿပီးအေအးခံထား. ။

၇။ ဆီဒယ္အုိးတည္ၿပီး ပါစတာေခါက္ဆြဲေျခာက္ေတြကိုေၾကာ္ပါ။

၈။ ၾကက္သားေအးၿပီ။ အတံုးေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လက္နဲ႔ ခြာထားပါ။

၉။ ဆီဒယ္အုိးကို ပူေအာင္ျပန္တည္ (ဆီမ်ားေနရင္ခပ္ထား) ၊ စင္းထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ထည့္ၿပီးေၾကာ္၊ အေရာင္တင္ င႐ုတ္သီးမႈန္႔ထည့္ (အေရာင္ပိုလွခ်င္ရင္ နည္းနည္းပိုထည့္)၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီေၾကာ္က အေရာင္နဲနဲ ေျပာင္းလာရင္ ခြာထားတဲ႔ ၾကက္သားေတြထည့္ေၾကာ္၊ ငံျပာရည္ နည္းနည္းထပ္ေလာင္းၿပီး ေၾကာ္၊

၁၀။ အသားျပဳတ္ရည္အိုးကို မီးဖိုေပၚျပန္တင္ၿပီး ဂ်င္းဖတ္ေတြကိုဆယ္ပစ္။ Kinako ပဲမႈန္႔ သံုးမယ္ဆိုရင္ ေရနဲ႔ ေဖ်ာ္ထားပါ။

၁၁။ အရည္ျပန္ပူလာရင္ ေၾကာ္ထားတဲ႔ ၾကက္သားေတြေလာင္းထည့္။ ကုလားပဲႏွစ္ေတြကို ေရေဖ်ာ္ၿပီးထည့္။ (OR ) ကုလားပဲ မသံုးဘူးဆိုရင္ ေတာ႔ Kinako ပဲမႈန္႔ ေရေဖ်ာ္ထားတာကို ေလာင္းထည့္။ ေမႊေပးပါ။

၁၂။ ဆူလာၿပီဆိုရင္ အုန္းႏို႔ထည့္ပါ။ သၾကား နဲ႔ ဆား၊ ငံျပာ၇ည္သင့္႐ံု ထပ္ထည့္ပါ။ အေပါ႔ အငံျမည္းၾကည့္အုန္း။

၁၃။ ဆူၿပီဆိုရင္ ၅ မိနစ္ေလာက္ထပ္တည္ထားအုန္း။ အဲဒီအခ်ိန္မွာ ၾကက္ဥ ခြာၿပီး တစ္ျခမ္းစိတ္ထား။

၁၄။ အခ်ိန္ရမယ္ဆိုရင္ေတာ႔ ခုနကဖြထားတဲ႔ ရာခိေစာဘ ေခါက္ဆြဲဖတ္ေတြကို ေရေႏြးနဲ႔ ခဏျပဳတ္၊ (OR) မိုက္ခ႐ိုေ၀႔ဖ္မွာ အပူေပး။ (ဒီတိုင္းဆိုရင္ နည္းနည္းမာမယ္ထင္လို႔ )၊ ဒီအတိုင္းလဲ ဟင္းရည္ပူပူနဲ႔ဆိုရင္ စားလို႔ ျဖစ္ပါတယ္။

ကဲ ပြဲျပင္လို႔ ရၿပီ။

မီးငယ္ေလးကေတာ႔ Lab မွာ ဒီအတိုင္းပဲ ခ်က္ေကၽြးဖူးတယ္။ International Festival မွာလဲ Kinako အမႈန္႔နဲ႔ ဒီနည္းအတိုင္းပဲ ခ်က္ဖူးတယ္။ မိဆိုးေလးကို ေမးၾကည့္။ ႐ွယ္ပဲ။

သူတို႔ဂ်ပန္ေတြကေတာ႔ အိုအိ႐ွိး အိုအိ႐ီွး တဲ႔..

ဒီပံုကေတာ႔ အိုခစန္တို႕ကို ခ်က္ေကၽြးတံုးကပံု။ :ဒီမွာ အူဒံုစားရင္ ထည့္စားတဲ႔ အေၾကာ္ေလးေတြနဲ႕ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ ေၾကာ္ၿပီးသား ႐ွာေတြ႔လို႔ အဲဒါေတြ သံုးထားတယ္။ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ေၾကာ္ၿပီးသား ႐ွာလို႔ ရရင္ ပါစတာေျခာက္ကို ေၾကာ္စရာမလိုေတာ႔ အလုပ္႐ႈပ္သက္သာတာေပါ႕။

ဒီေလာက္နဲ႔ ျပည့္စံုၿပီထင္ပါ႕။ လိုအပ္တာ႐ိွရင္လဲ မွာစားေပး...အဲအဲ..မွာၾကားေပးသြားၾကပါအုန္းေနာ္။

မီးငယ္ေလးပစ္ထဲ႔ခ်က္သည္။

7 comments:

Wasser said...

Thanks Sis.
By the way, one friend of mine would like to have Chicken ... something... of Latharnya. She didn't write. Can u force her to write it or---- :D :D :D

လသာည said...

အဟမ္း အဟမ္း
ဟြန္း ဗက္ဆာ..ေနာ္။ ငါ့ဘာသာ ျဖစ္သလို ေဟာ္တယ္တက္စားေနတာကို မနာလို မျဖစ္နဲ႔ေလကြယ္ းD

အဟဲ မီးငယ္ေလး သိပ္ေတာ္တာပဲ..။ တို႔လည္း စဥ္းစားေနတာ ဒီလ lab ကလူေတြကို တစ္ခုခု ေကၽြးရမွာ ဘာေကၽြးရင္ ေကာင္းမလဲ လို႔..။
အေတာ္ပဲ ဒါေလးပဲ လုပ္ေပးလိုက္ေတာ့မယ္။ လုပ္လို႔ ေကာင္းသြားရင္ အဲဒါ ငါလုပ္တာလို႔ ေျပာလိုက္ျပီး မေကာင္းရင္ေတာ့ သင္တဲ့ဆရာမက ေသခ်ာမသင္လို႔ ျဖစ္တာလို႔ ေျပာလိုက္မယ္ ျပီးေရာ..ေနာ း))))

အင္း.. ေျပာလို႔ေတာ့ မရဘူး။ ဒါမ်ိဳး မၾကာခဏတင္ေပးၾကရင္ ငါလည္း စားခ်င္စိတ္မ်ားလာျပီး လိုက္လုပ္ျဖစ္ရင္ ဟင္းခ်က္ေတာ္လာနိုင္တယ္။

ဟင္းခ်က္ကၽြမ္းသူမ်ား မ်ားမ်ားတင္ေပးပါရန္ ေတာင္းဆိုပါ၏..

မိဆိုးေလး said...

ေရွ ့ေနမင္းပါ..။ မီးငယ္ေလးခ်က္ေသာ ဟင္းအားလံုး ဂြတ္တယ္ ခည။ ခ်က္မေကၽြးေေတာ့မွာစိုးလို ့ပါ..။ :P

Anonymous said...

မိဆိုးေလး ခ်က္ေသာ ဟင္းမ်ား၊ မုန္႔မ်ား အားလံုး စားေကာင္းသည္။
မုန္႔လက္ေကာက္ေၾကာ္၊ ကတိုး၀ေၾကာ္နည္း တင္ပါရန္။

ဗက္ဆာမွန္၏။။ ဟင္းပံု တင္လွ်င္ဟင္းခ်က္နည္း ပါတင္သင့္ပါ၏
ဟိဟိ..လစ္ပီ။ :P:P

ပံု။ Meengelay

ထား said...

ခ်က္နည္းသစ္ေလး မွတ္သားသြားပါ၏။
ေက်းဇူးေနာ္ မီးငယ္ေလး။

ခ်စ္တဲ့

ထား

Anonymous said...

မီးငယ္ေလးေရ ဳကည္ ့ရတာအရသာေတာ္ေတာ္ရွိမဲ ့ပံုပဲ။


လသာညလည္းခ်က္တတ္တယ္ ပဲဟင္းနဲ ့တူေသာ......

အိစံတို ့ကိုလည္းခ်က္ေကြ်းပါအုန္း


လသာည said...

ဟြန္း.. အိစံ ..။ ငါ့ အုန္းနို႔ေခါက္ဆဲြ လြမ္းရင္ လြမ္းတယ္ေျပာ..။ အဲဒါ လူတိုင္းစားရတာ ဟုတ္ဖူး။ ကံေကာင္းမွ စားရတာ း))

ဒါနဲ႔ အိစံ အခုတေလာ အိစံရဲ့ ရရစ္ေတြ ဘယ္လိုျဖစ္တာလဲဟင္။ ကြန္ပ်ဴတာပ်က္သလား၊ လူကပဲ လက္ပ်က္သလား..။ ရရစ္အၾကီးက control+M ေလ။ ညိဳခ်ိဳ႕ေတာင္ သတိရသြားတယ္။