Thursday, October 28, 2010

ဘယာေၾကာ္ စားရေအာင္

ေဘးဘယာကင္းေအာင္ ဘယာကင္း ဘယာေၾကာ္ စားရေအာင္ ..
NNေရ ..
ဘယာေၾကာ္ ေၾကာ္တာကေတာ႕အရမ္းကြ်မ္းတယ္ (ဟိဟိ.. ေၾကာ္ၿငာ) ။ နယ္ မွာ အလုပ္လုပ္ တုန္းက ခဏခဏ ေၾကာ္စားတတ္လို႔ပါ။ ကဲ ေၾကာ္နည္းေလးေၿပာၿပေတာ့မယ္ေနာ္။ ေမးေမးမေမးေမး ဇြတ္ကိုေၿပာၿပေတာ့မွာ..၊ ေနာက္ရက္မေစာင္႕ေတာ႕ဘူး ေမးတဲ႕လူေလးရွိတုန္း.........

စၿပီဗ်ိဴ႕........ တို႔ေၾကာ္တဲ့ ဘယာေၾကာ္နည္း ကေတာ႕....

၁။ ကုလားပဲဆံနဲ႔ ဆိုရင္ မနက္ေၾကာ္မယ္ဆုို ညထဲက ကုလားပဲကို ေရေဆးၿပီးေရစိမ္ထားလိုက္။ ညေၾကာ္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ မနက္ထဲကစိမ္ထားေပါ႔။ ၿပီးရင္ ေရစစ္ၿပီး ေထာင္းစရာရွိရင္လည္းေထာင္း၊ ေထာင္းစရာမရွိရင္လည္း blender နဲ႔ ၾကိတ္လိုက္။

၂။ေနာက္ ဆႏြင္းမႈန္႔၊ ဆား၊ အခ်ိဴမႈန္႔ နည္းနည္းဆီထည့္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ႔ ဂ်င္းၾကိတ္ထားတာ ထည့္၊ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထားတာထည့္၊ အစပ္ၾကိဳက္ရင္ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးညွပ္ထည့္ ၿပီး အားလုံးေရာနယ္လိုက္။ အားလုံးၿပီးရင္ ၅ မိနစ္ေလာက္ခဏေလးထားလိုက္။ ( ဆန္မွဴန္႔၊ ဂ်ဴံမွဴန္႔၊ ေကာ္မွဳန္႔ ထည့္စရာမလိုပါ)။

၃။ၿပီးရင္ ဆီအိုးတည္ၿပီး ဆီပူလာရင္ ကိုယ္လိုခ်င္သလို အလုံးေလး (သို႕) အၿပားေလးေတြ လုပ္ၿပီး ေၾကာ္လိုက္ပါ။ (အလည္ကို အေပါက္ေလး ျဖစ္ေအာင္ ဆယ္တဲ့အခါ တူေလးနဲ႔ ထိုးေဖာက္လိုက္၊ ဒါဆို အတြင္းသားလည္းက်က္၊ အေပါက္ေလးနဲ႔ ၾကြတ္ၾကြတ္ေလး စားေကာင္းတယ္။ မွတ္ခ်က္ NN )
(နည္းနည္းတူးတာကေတာ့ NN လက္ရာမို႔လို႔ပါ သည္းခံပါ :D)

၄။ေၾကာ္ၿပီးသြားေသာဘယာေၾကာ္မ်ားအား မက်ည္းသီး နဲ႕ အခ်ဥ္ရည္ေလး လုပ္ၿပီး စားရင္ အရမ္းစားေကာင္းပါတယ္ရွင့္။
(ဒီပံုကေတာ့ မTTsweetဘေလာ့က ကူးထားတာပါ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ထားတာ မရွိလို႔ပါ း)

ေမႊး ဘယယေၾကာ္မႈန္႔နဲ႔ ေၾကာ္မယ္ဆိုရင္ သူ႔အညြန္း က မေၾကာ္ခင္ ၄၅ မိနစ္ေရစိမ္ထားလို႔ ေၿပာေပမယ့္ အဲ႕ဒီအတုိင္းဆို နည္းနည္းမာတယ္။ တုိ႔ကေတာ့ အေပၚမွာေၿပာသလိုဘဲ မနက္ေၾကာ္မယ္ဆိုညထဲက ေရစိမ္၊ ညေၾကာ္မယ္ဆိုရင္ မနက္ထဲက ေရစိမ္ထားလိုက္တယ္။

ေရကိုအမ်ားၾကီးမထည့္နဲ႔ ၊ ေရမ်ားသြားတဲ့အခါ ေၾကာ္ရင္ ၾကြတ္ၾကြတ္ေလး မျဖစ္ေတာ့ပဲ အေၾကာ္ ေပ်ာ့သြားလိမ့္မယ္။

ဆား၊ အခ်ဴိမႈန္႔၊ ဆႏြင္းမႈန္႔၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္နီတို႔ကေတာ့ ကုလားပဲဆံနဲ႔ ေၾကာ္မွ ကိုယ့္ဘာသာထည့္ေၾကာ္တာ။ ေမြး အေၾကာ္မႈန္႔ နဲ႔ ေၾကာ္တဲ့အခါ ထည့္ဖို႔ မလိုဘူးေလ။ ေမြးဘယာေၾကာ္မႈန္႔နဲ႔ ေၾကာ္တာ အလုပ္မရွုပ္ေပမယ့္ ကုလားပဲဆံနဲ႔ေၾကာ္တာက ပိုစားလို႔ေကာင္းတယ္။

မွတ္ခ်က္ ။ ။ ေၾကာ္တဲ့အခါ တူးတာ မတူးတာ ေၾကာ္သူ (ေက်ာ္သူ မဟုတ္ဘူးေနာ္။ ဘယာေၾကာ္ေၾကာ္တဲ့သူကိုေၿပာတာ) ရဲ့ တာ၀န္သာၿဖစ္ပါတယ္။

ဘယာေၾကာ္ ေၾကာ္နည္း ေလးကေတာ့ ဒါပါပဲရွင့္..။ မရွင္းလင္းသည္မ်ားရွိပါက ဖုန္း ဆက္ေမးၿမန္းႏိုင္ပါတယ္ရွင့္.. :D

NNေရ ... ေၿပာတာၾကာပါတယ္ကြာေနာ္၊ ကိုယ္တိုင္ဘဲလာေၾကာ္ေကြ်းေတာမယ္။ (ေစတနာအရင္းခံၿဖင့္)

Kေလး
............................
ဒါကေတာ့ K ေလး ေျပာျပေသာ ဘယာေၾကာ္ ျဖစ္ပါတယ္။ အားလံုး လုပ္စားၾကည့္ေနာ္ :DDD



5 comments:

Anonymous said...

၃ခုမွာ ၁ခုကေတာ ့ေတာ္ေတာ္တူးတယ္ထင္တယ္ ၂ခုက ေတာ ့အနားသတ္ပဲတူးသားလို ့

အားလံုးျခဳံလိုက္ရင္ေတာ ့ဘယာေက်ာ္ ပံုေပါက္တယ္ လို ့ေကာက္ခ်က္ခ် ၏

အိစံ

လသာည said...

တူးျခင္းသည္ ေက်ာ္သူနဲ႔သာ ဆိုင္၏..။
လတာညႏွင့္ မဆိုင္ :D

ေျပာျပေပးတဲ့ Kေလးကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။

မိဆိုးေလး said...

ဘယာေၾကာ္ ကုလားမေလးလား။ ပဲကုလားမဟင္းမီနဴး ျပီးသြားလို ့..။ ဟိဟိ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ေလးနဲ ့ ထည့္ေၾကာ္ ဂြတ္ထ ။ မရွိတာေျပာလိုက္ဦးမယ္ ေဟးေဟး။ ဆလပ္ရြက္ေလး နဲ ့တို ့စားသြား၏ ။ လတာည တန္ပိုေဆာင္ေပးရန္ မေမ့ပါနွင့္။ :D:D

ဗက္ဆာ said...

အာရံုေလးနဲ႕ စားပစ္လုိက္ျပီ။ ဗယာေၾကာ္ေလး စားခ်င္လို္က္တာကြယ္။ အဟင့္ဟင့္။

ထား said...

ဘယာေၾကာ္ ပူပူေလး
ငါလိုခ်င္တာ အပ်ဳိေလး
ဟိဟိ ...
ဘာမွလဲဆိုင္ဘူး....

ခ်စ္တဲ့

ထား