Wednesday, December 22, 2010

Let's make မုန္႔ေရပါး

မႏၱေလးအေခၚ မုန္႔ေရပါး။ ရန္ကုန္အေခၚ လမ္းသရဲမုန္႕တဲ႔ ဟုတ္လား။ ေနာက္ထပ္ ဘယ္ေနရာက ဘယ္လိုေခၚလဲမသိ။ တစ္ကယ္ေတာ႔ မုန္႔ေရပါးလုပ္နည္းကို KTML ႀကီးသင္ေပးသြားလို႔ လုပ္တတ္တာပါ။
အယ္ဒီတာခ်ဳပ္ေတာင္ေမ႔ေနေလာက္ၿပီ။ တစ္ခါတံုးက ဆန္မႈန္႔ထုပ္ ဓာတ္ပံုပို႔ေပးမယ္ ဆိုၿပီး ေျပာထားဖူးတယ္။ အဲဒါကို သတိရတာနဲ႔ ပိုစ္ေရးလုိက္တယ္။


ဒါက ဂ်ပန္မွာ ၀ယ္လို႔ရတဲ႔ ဆန္မႈန္႕ထုပ္ေလးပါ။

မုန္႔ေရပါး လုပ္ရန္လုိအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား။
၁။ ဆန္မႈန္႕ုထုတ္ ၁ ထုတ္ (မုန္႔ေရပါး ၆ ျပားေလာက္ရတယ္။)
၂။ ၾကက္ဥ ၂လံုး (သို႕) ၃ လံုး
၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး (ႀကီး ၂ လံုး)
၃။ ပဲပင္ေပါက္ ၁ ထုတ္
၄။ ငရုတ္သီးစိမ္း ၁၀ ေတာင့္
၅။ မဆလာ
၆။ ဆား နဲ႔ ဆီ
၇။ ဒယ္အုိုၿပား အေနာေတာ္ဆိုဒ္ ေကာင္းေကာင္း။

ဆန္မႈန္႔တစ္ဆ ေရသံုးဆ ေရာၿပီး နာရီ၀က္ေလာက္စိမ္ေပးထားပါ။
အရည္ပ်စ္ဖို႕မလိုပါ။ အရည္ခပ္က်ဲက်ဲျဖစ္မွ မုန္႔ပါးပါးျဖစ္မွာ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး နဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္ဥကို ေၾကေအာင္ ေခါက္ထားပါ။

အားလံုးျပင္ၿပီီးရင္ ဒယ္အိုးၿပားထဲကို ဆီနည္းနည္းထည့္ပါ။ မုန္႔ႏွစ္ရည္ေတြ အေနေတာ္ ေလာင္းထည့္ၿပီး
ျပန္႔သြားေအာင္ ဒယ္အိုးကို ေစာင္းလွည့္ေပးေနာ္။ ၾကက္ဥေခါက္ထားတာကိုလည္း ညီညီညာညာျဖစ္ေအာင္ မုန္႔ႏွစ္ရည္ေတြေပၚထပ္ၿပီး ျဖန္႔ခင္းေပးပါ။

ၿပီးရင္ ဆားနည္းနည္းျဖဴးလိုက္ၿပီး ပဲပင္ေပါက္ေလးေတြကို ျဖန္႔ခင္း၊  အဖံုးေလးခဏအုပ္ထားပါ။
မိနစ္၀က္ေလာက္ရရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္း စိတ္ထားတာေလးေတြကို ထပ္ၿပီး ျဖန္႔ခင္းလိုက္ေနာ္။
ၿပီးရင္ မိနစ္၀က္ေလာက္ အဖံုးခဏ ထပ္အုပ္ထားပါအုန္း။
ေဘးသားေလးေတြက အရင္စၿပီး ၾကြတ္လာလိမ္႔မယ္။ ဆီႀကိဳက္ရင္ ေဘးသားေတြ တစ္၀ိုက္ကိုဆီနည္းနည္း ထပ္ေလာင္းေပးလိုက္ၿပီး ဆီေတြျပန္႔သြားေအာင္ ဒယ္အိုးကို ေစာင္းလွည္႔ေပးပါ။
မီးငယ္ေလးတို႕ကေတာ႔ ခဏခဏေဘးသားေတြ တူးသြားဖူးတယ္။

ကဲ ရၿပီ။ အလွဆံုး ေၾကာ္လို႕ရတဲ႔ မုန္႔ေရပါးပံုေလးပါ။ မဆလာန႔ံ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလး စားလို႔ေကာင္းတယ္။စမ္းၾကည့္လိုက္ၾကပါအုန္းေနာ္။


မွတ္ခ်က္။  တစ္ျခမ္းနည္းနည္းတူးသြားလို႔ လွတဲ႔ တစ္ျခမ္းပဲ ရိုက္ထားတာ။ :D

မီးငယ္ေလး ပစ္ထည့္ခ်က္သည္။

7 comments:

Blue said...

တူးသြားတယ္ ဆိုေပမဲ့ ေကာင္းမဲ့ ပံုေလးပါ အားေပးလ်က္...

လသာည said...

မီးငယ္ေလး.. ေကာင္းလိုက္တာ။ ရွယ္ပဲ။ ဒါဆို new year ေက်ာင္းပိတ္ရက္က်ရင္ လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္..။ ဘယ္သူစားဦးမလဲ? အားေပးမယ့္သူ အခုထဲက စာရင္းေပး။ ေသခ်ာတယ္ တူးေစရမယ္ :)))

ထား said...

ေအာင္မငီး . . . ရွလႊတ္ . . .

စားခ်င္တယ္ဗ်ဳိး . . .

ခ်စ္တဲ့

ထား

ဗက္ဆာ said...

လမ္းသရဲမုန္႕ေလး။ --- မိုက္ထာ။ --- :D :D
အခ်ိန္ထြက္လို႕ ငရုတ္သီးစိမ္း ျပန္ေပၚရင္ လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္။

pps said...

စားေကာင္းမယ့္ပံုေလး...

ေတာင္ငူေရမုန္႔ကိုအမွတ္ရတယ္..

မိဆိုးေလး said...

နယူးရီးယား လုပ္စားၾကမယ္။ takoyaki လုပ္တဲ့ အမွဳန့္လဲ လုပ္လို ့ရတယ္။ ခု ဝယ္ထားတယ္။ လသာည တေရက်ေအာင္လုိ ့။ ခြိ လစ္မွ

ုkေလး said...

စားခ်င္တယ္ဗ်ိဳ႕...
အဲဒီမုန္႕ကိုအရမ္းၾကိဴက္တာ၊ ရန္ကုန္မွာ ကီးမားေခါင္းမုန္႕လို႕လည္းေခၚၾကတယ္။
မိဆိုးေလးက နယူးရီးယားမွာလုပ္စားမယ္တဲ႕..'yamagata' ကိုမွီရာကားနဲ႕လိုက္မွ...