Saturday, December 11, 2010

သီးစံုေက်ာက္ေက်ာ (ခရစ္စမတ္)

မီးငယ္ေလးေရ။ တင္ေပးလိုက္ျပီေနာ့။ သယ္ရင္း တစ္ေယာက္ကလည္း အေပါက္ ဘယ္လို ေဖာက္သလဲ ေမးေနခဲ့တယ္။ :D :D :D

လိွ်ဴ႕၀ွက္ခ်က္ ကေတာ့ ေအာက္က တုန္႕ယန္း စြပ္ျပဳတ္ တည္တဲ့ ခြက္ေလးနဲ႕ တူတဲ့ ပံုစံခြက္က အခရာပါပဲ။ အတိအက်ေတာ့ ရွာမရတာနဲ႕ သေဘာတရားတူတာကို တင္ေပးလိုက္တာ။ ပံုစံခြက္က ႏွဳတ္သီးေတာ့ မပါဘူးရယ္။

Add caption


ေက်ာက္ေက်ာကေတာ့ ျမန္မာ မိန္းခေလး အေတာ္မ်ားမ်ား က်ိဳတတ္ပါတယ္ေနာ့။ မသိရင္လဲ လုလု ဆီ သြားၾကည့္လို႕ရသလို (ရွိမယ္ ထင္တာပဲ။) ေက်ာက္ေက်ာထုပ္၀ယ္ရင္္္လဲ အညႊန္းက ပါပါတယ္။

ေက်ာက္ေက်ာ တစ္ထုပ္ရွိလို႕ကေတာ့ မ်ိဳးစံု ေဆာ့လို႕ ရတယ္။ ဟုတ္တယ္မလား။

အသင့္ျပင္ထားရမွာက။

၁။ ဘလူးဘယ္ရီ၊ ေရခဲထားတာ ျဖစ္ျဖစ္၊ ဘူးထဲက ျဖစ္ျဖစ္၊ သူက ေက်ာက္ေက်ာ အထဲေရာက္ေတာ့ ေဘးနားကို အေရာင္ျပန္႕ေတာ့ ခ်စ္စရာေလး ျဖစ္လာေရာ။
၂။ သစ္ေတာ့သီး (ပန္းသီးလဲ ျဖစ္တာပဲ။) ကို ပါးပါးလွီး၊ ၾကယ္ပံုစံခြက္ (ခရစ္စမတ္မို႕ေလ) ထပ္ေဆာ့ခ်င္ရင္လည္း မုန္လာဥနီကို ပန္းပံုေဖာက္တဲ့ ခ်ယ္ရီပန္း ဘာညာ -- အဲဒီ ပံုစံခြက္နဲ႕ ေဖာက္ခ်ထားတာေတြ။ (အဲဒါပံုစံခြက္ ေတြက ယန္း ၁၀၀ ဆိုင္မွာ ေရာင္းပါတယ္။ ေသးေသးပဲ၀ယ္ေနာ္။)
၃။ ကီ၀ီသီးကို အခြံႏႊာ၊ အေနေတာ္ ေလး အ၀ို္င္းလွီး၊ ျပီးရင္ ေလးစိတ္ လွီးလိုက္။
၄။ ေက်ာက္ေက်ာ အနီေလးေတြ သက္သက္ အရင္ၾကိဳျပီး Cube ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားဖို႕။ ဘိုဆန္ဆန္ ခရစ္စမတ္ သိပ္ပီသခ်င္ရင္ေတာ့ အေရာင္ အနီအတြက္ ၀ိုင္နီ ထည့္ခ်လိုက္တာ။ ၀ိုင္နီေသာက္ေနက် သူေတြ ဖို႕ေတာ့ အိုေကပါတယ္။ မၾကိဳက္တတ္ရင္ေတာ့ တစ္ခုခုနဲ႕ နီေအာင္လုပ္ရံုပဲ။ ႏွင္းဆီသီး၊ ေခါင္ရမ္းပန္း လၻက္ေျခာက္ (Rose Hip and Hibiscus tea) နဲ႕ က်ဳိရင္လဲ အိုေကမယ္ ထင္တယ္။ မစမ္းဖူးဘူး။ အဲဒါက အေတာ္နီတာပဲ။ အနံ႕လဲ မရွိဘူးေရာ။ ခ်ဥ္လဲ ခ်ဥ္ေတာ့ ေကာင္းမယ္ထင္တာပဲ။ :D :D

ရယ္ဒီ။

၁။ ၾကိဳထားတဲ့ ေက်ာက္ေက်ာ (သၾကား ဘာညာထည့္ဖို႕ေတာ့ ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္သာ ထည့္ၾကပါေတာ့) ကို ပံုစံခြက္ထဲကို တစ္၀က္ေလာင္းခ်တယ္။
၂။ ၾကယ္ေတြ၊ ကီ၀ီေတြ၊ ဘလူးဘယ္ရီေတြ၊ ေက်ာက္ေက်ာနီေလးေတြ စီထည့္တယ္။ လက္နဲ႕ တစ္ခု စီ ကဗ်ာ ဆန္ဆန္ေလး စီရတာ။
၃။ လက္က်န္ ေက်ာက္ေက်ာ ကို ဆက္ေလာင္းတယ္။
၄။ အျမဳပ္ေလးေတြ ထတာ သိပ္ၾကီးေနမယ္ဆိုရင္ ကမန္းကတန္း သြားၾကားထိုးတံ အသစ္ေလးနဲ႕ ပူေဖာင္းေလးေတြ လုိက္ေဖာက္တယ္။
၅။ အေအးခံထားလိုက္တယ္။

အိုေက သြားပလားဆိုရင္ ေရေလးနဲ႕ နဲနဲ ေဆးသလို လုပ္ျပီး ပန္းကန္ အုပ္ျပီး ခေလာက္ ခ်၊ ေမွာက္ခ်လိုက္ရင္ --- ေဟာ။ --- ဒီမွာ ရျပီ။

ေခ်ာကလက္ ကိတ္မုန္႕နဲ႕ လိုက္တာေရာ။

၀ါသနာပါလို႕ ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ ေဆာ့ခ်င္ရင္ ပင္ပြါးတို႕ အုန္းသီးႏုႏု ျခစ္ထားတာတို႕၊ အုန္းႏို႕တို႕။ သရက္သီးမွည့္ တံုးေလးေတြ တို႕။ --- စိတ္ၾကိဳက္ေဆာ့ ႏိုင္တာပဲ။ ဟုတ္တယ္မို႕လား။

7 comments:

အမုန္းမရွိတဲ့ကမာၻ said...

ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ဗက္ဆာခင္ း))
လုပ္စားခ်င္ေသာ္လည္း တူးတာမ်ားလို႔ လာလုပ္ေကၽြးပါလို႔

Blue said...

မိုက္ပါ့ စမ္းၾကည့္အံုးမယ္ အျမဲတမ္းေတာ့ ေက်ာက္ေက်ာက ေက်ာက္ေပ်ာ့ျဖစ္လုိက္ ေက်ာက္မာ ျဖစ္လိုက္နဲ႔မို႔ ဒီတခါ အေသးစိတ္ေရးထားတာေလး ေတြ႔ရေတာ့ အဆင္ေျပေလာက္ျပီ ထင္တယ္ အဟဲ

မိဆိုးေလး said...

စြယ္စံု ဗက္ဆာခင္၏ လက္ရာ ေကာင္းမွေကာင္း။ :)

Wasser said...

.>> လဲတညား။ ေဖေဖာ္၀ါရီ လာခဲ့ေနာ့။ ခ်က္ေကြ်းမွာ။ ဧည့္သည္လာမွ ကိုယ္ပါ အိမ္ကပ္ျပီး ေရာခ်က္စားရေတာ့မယ္။

>>ဘရာသာ ဘလူးေရ။ ဒါက အေသးမစိတ္ရပါဘူး။ မိန္းခေလးေတြဖုိ႕ပဲ ဆိုေတာ့ ဘာမွကို သိပ္မပါဘူးေရာ။
လုလုရဲ႕ ဟင္းခ်က္နည္းစာအုပ္ ပို႕ေပးလိုက္မယ္။ အဲဒီမွာ ေက်ာက္ေက်ာ ထိုးနည္းေတြ ပါတာေရာ။
ေနာက္မွ တရုတ္စာသိခ်င္တာေပၚလာရင္ ကိုလြမ္းေ၀ကို အရွဳပ္ျပရဦးမယ္။ အစ္မက ယူနန္မွာ လုပ္ေနတာေရာ။

>> စားေကာင္းေအာင္က မိဆိုးေလးက ပိုတတ္မွာပါ။ ဒါက အလွျပရံုေလး။ ဟန္ေပါ့ေလ။ :D :D

Blue said...

နည္းနည္းေလး ပိုေျပာမိတာ သိေနပါလား.။ ေနာက္ဆို ပိုပိုသာသာ ေျပာလို႔ မျဖစ္ဘူး :D

မီးငယ္ေလး said...

ဗက္ဆာေရ...ဒီပိုစ္ကို
ဒီေန႔မွ ျမင္တယ္။
ေဆာဒီး။။
မမဗက္ဆာ လုပ္ေကၽြးတာ
စားခ်င္တယ္။ တကယ္။
ပံုေလးက ကုိက္စားခ်င္စရာေလး။
Sugoii ne..
arigatou ne :D

Wasser said...

မီးငယ္ေလးတို႕မ်ား ေရးခိုင္းတုန္းက ေရးခိုင္းျပီးေတာ့--- အလည္လြန္ေနတာ ။
:D :D
sugokunai yo. hokano hito kara naranda koto da ke.
:D :D :D
ဆံုရင္ လုပ္စားၾကတာေပါ့။ ဆံုမွာပါ။ --- ေနာ့ :D :D