။။။။။
အဆင္မေျပပဲ ပဲအိုးတူးျပီး သြားတဲ့ေနာက္ အဆင္ေျပသြားတဲ့ ဒံေပါက္ ခ်က္နည္းကို တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။ မအားတာ၊ ခရီးလြန္တာနဲ႔ ၂၀၁၀ ခုႏွစ္ ၈-လပိုင္း၊ ၉လပိုင္းမွာ ပညာေရး၊ စီးပြားေရး၊ လူမႈေရး၊ အိမ္ေထာင္ေရး က်န္းမာေရး (ေအာ္ ေဗဒင္ေဟာစာတမ္းနဲ႔ မႊားသြားလို း))) စတာေတြနဲ႔ ဘေလာ့မေရးနိုင္ ျဖစ္ေနတာ ခြင့္လႊတ္ၾကပါေနာ္ (^^)/ ။။ ဒီပိုစ္မွာ လိုအပ္တဲ့ အဆာပလာ ပစၥည္းေလးေတြ ၀ယ္ဖို႔ပါ အဆင္ေျပေအာင္ ေရးေပးဖို႔ စဥ္းစားမိတယ္။
ဒံေပါက္ ၆-ေယာက္စာ အတြက္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
၁- Basmatiဆန္ (တစ္ကီလို တစ္အိတ္)
၂- ဘရာဇီး ၾကက္ တစ္ေကာင္ သို႔မဟုတ္ ၾကက္ေပါင္ -၆ ေပါင္
၃- ဒိန္ခ်ဥ္ပလိန္း ရယ္ဒီမိတ္ (၄၅၀ ဂ၇မ္) တစ္ဗူး
၄- ေထာပတ္ ၂-ဇြန္း သို႔မဟုတ္ ေထာပတ္အထုတ္ေသးေသး ၂ ခု
၅- ဒံေပါက္မဆလာ (တို႔ေတာ့ မ၀ယ္ျဖစ္လို႔ မထည့္ျဖစ္ဖူး)
၆- ဆန္ဆိုးေဆး အနီ၊ အ၀ါ ၊ အစိမ္း
၇- သစ္ဂ်ပိုး မႈန္႔ ၁-ဇြန္းခန္႔
၈-ကရေ၀း ၆-ရြက္၊
၉-သီဟိုေစ့၊ စပ်စ္သီးေျခာက္ (ၾကိဳက္ရင္ တျခား သစ္သီးေျခာက္ပါ ထည့္)
၁၀- ပဲစိမ္းေစ့ (ဒါကေတာ့ ဂ်ပန္နိုင္ငံမွာ ေပါပါတယ္)
တိုက်ိဳမွာ ဆိုရင္ေတာ့ ျမန္မာဆိုင္မွာ လိုတဲ့ ပစၥည္းေတြ ၀ယ္လိုရနိုင္ေပမယ့္ တျခားျမိဳ႔မွာ ေရာက္ေနတဲ့အခါ ဒံေပါက္ခ်က္ဖို႔ အခက္အခဲ ျဖစ္တတ္တယ္။ တကယ္ေတာ့ အဲဒီပစၥည္းေတြက ဂ်ပန္နိုင္ငံက ဘယ္ျမိဳ႔က ဆူပါမားကတ္ေတြမွာမဆို ရွိေပမယ့္ ဂ်ပန္လိုအေခၚအေ၀ၚမသိလို႔သာ မေတြ႔တာပါ။ ဒါေၾကာင့္ ေရာက္တဲ့ေနရာမွာ ၀ယ္လို႔ရေအာင္ ပစၥည္းေလးေတြပါ ဓါတ္ပံုရိုက္ျပီး တင္ေပးလိုက္တယ္။
ဒီပံုက ဘယ္ဘက္က ဗူးေလး သံုးဗူးက ဒံေပါက္ထမင္းကို ေဆးဆိုးတဲ့ပစၥည္းေလးေတြပါ။ ကိတ္မုန္႔အတြက္ လိုအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြေရာင္းတဲ့ ေကာင္တာဘက္မွာ ဂ်ံဳမႈန္႔၊ ေခ်ာ့ကလက္မႈန္႔၊ သစ္သီးေျခာက္ထုတ္ စတာေတြနဲ႔အတူ ေတြ႔ရတတ္တယ္။
အေပၚပံုက ေဘးက ၀ါ၀ါ ပုလင္းေလးကေတာ့ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ (シナモン) cinnamon လို႔ေခၚတယ္။ ေအာက္ပံုက ကလေ၀းရြက္ (ローレル)ပါ။ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္နဲ႔ ကလေ၀းရြက္ ကို ကာေရး (カレー)ႏွင့္ပတ္သက္ျပီး ေရာင္းတဲ့ အမႈန္႔ေတြနားမွာ ေတြ႔လိမ့္မယ္။
ေထာပတ္-
ေထာပတ္ကေတာ့ အမ်ိဳးမ်ိဳး ရွိပါတယ္။ ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ့ အမ်ိဳးအစားကို ယူသံုးပါ။ လသာည သံုးတာကေတာ့ ေအာက္က ေထာပတ္ကို ၀ယ္သံုးခဲ့တယ္ (အခဲေသးေသးေလးေတြ ၈-ခု ပါတယ္။ ၂-ခုေလာက္ကို ဒံေပါက္ထဲထည့္ရင္ ရျပီ။)
ဒါကေတာ့ ဒိန္ခ်ဥ္ဗူး ၄၅၀-ဂရမ္ပါတယ္။ လသာညေတာ့ အကုန္ထည့္လိုက္တာပဲ..။
ေနာက္ျပီး ထပ္၀ယ္ဖို႔ လိုတဲ့ သီဟိုေစ့၊ စပ်စ္သီးေျခာက္၊ ပဲစိမ္းေစ့ေတြကို ယမ္းတစ္ရာဆိုင္ သို႔မဟုတ္ အေပၚက စတိုးဆိုင္ေတြမွာပဲ နည္းနည္းစီ ၀ယ္လို႔ရတယ္။
အဓိက လိုအပ္တဲ့ ဆန္ ကိုေတာ့ ကုလားဆိုင္မွာ ၀ယ္လို႔ရမယ္ထင္တယ္။ ေနာက္ဆံုးမရရင္ေတာ့ ကိုယ့္ရွိတဲ့ ဆန္နဲ႔ လုပ္ၾကည့္ေပါ့ေနာ္။ ၾကက္သားကလည္း ဘရာဇီးၾကက္ (ျမန္မာၾကက္လိုပဲ စားရတာ ခ်ိဳလို႔ေလ) တစ္ေကာင္ေလာက္ဆို ရမယ္ထင္တယ္။
လုပ္နည္း..
တကယ္ေတာ့ လုပ္နည္းကေတာ့ သူမ်ားလုပ္တာေတြ ေလွ်ာက္ဖတ္ျပီး ကိုယ့္မွာရွိတဲ့ပစၥည္းရယ္၊ ကိုယ္နားလည္သလို လိုက္လုပ္လိုက္တာပါ။ အာလံုးလည္း ဒီနည္းကို သေဘာက်ရင္ လုပ္ၾကည့္ေနာ္။
၁) ဆန္ကို ေရ နာရီ၀က္ စိမ္ျပီး ေပါင္းအိုး (Rice cooker)မွာ ဆန္ရယ္၊ ေထာပတ္ခဲရယ္၊ ဒိန္ခ်ဥ္ရယ္၊ ဆားအနည္းငယ္ကို ေရာထည့္ျပီး ခလုပ္ႏွိပ္ခ်က္လိုက္တယ္။ ေရကိုေတာ့ ပံုမွန္ထက္ လက္တလံုးစာ ေလ်ာ့ထည့္တယ္။ ထမင္းမာတာ ကိစၥမရွိေပမယ့္ ေပ်ာ့သြားရင္ အဆင္မေျပလို႔ေလ။ (ထမင္းကို အေရာင္ဆိုးရင္ ေရျဖန္းဦးမွာ ဆိုေတာ့ အခုခ်က္တာ ထမင္းမာထားမွ ေနာက္ဆံုးမွာ အေနေတာ္ျဖစ္သြားမွာ) ထမင္းပြက္ခ်ိန္ေလာက္မွာ ေထာပတ္ခဲ ေက်ေအာင္ ေယာင္းမနဲ႔၂ ခါေလာက္ ေမႊေပးလိုက္တယ္။
၂) ထမင္းခ်က္တုန္းကို ၾကက္သြန္နီ ဥၾကီး ၃ လံုးေလာက္ကို မီးဖိုေပၚမွာ ႏြမ္းတဲ့အထိ (အညိဳေရာင္ ရတဲ့အထိ ေၾကာ္လိုက္တယ္)။ ျပီးရင္ ဆယ္ထားျပီး ၾကက္သြန္နီေၾကာ္နဲ႔ ဟင္းခတ္မဆလာေတြျဖစ္တဲ့ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္မႈန္႔၊ ကလေ၀းရြက္၊ သစ္သီးေျခာက္၊ ပဲစိမ္းေစ့ စတာေတြကို သမေအာင္ ေမႊထားလိုက္တယ္။ (ဒီကတဲက ဒံေပါက္နံ႔ ထြက္ေနျပီ း))
၃) ၾကက္သားကို တံုးတစ္ျပီး ငံျပာရည္၊ ဆား၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ(ၾကိတ္ထားတယ္)၊ သၾကားနည္းနည္းနဲ႔ ခါတိုင္းၾကက္သားခ်က္သလို လံုးခ်က္ခ်က္လိုက္တယ္။ ၾကက္သားက ႏႈးလာျပီး ဆီျပန္ေမႊးလာတဲ့အခါ ခ်လိုက္တယ္။
၄) ထမင္းအိုး က်က္တဲ့အခါ ေပါင္းအိုးလိုက္ ဇလံုအၾကီးၾကီးထဲကို ေမွာက္ျပီး သြန္လိုက္တယ္။ ခရင္းေလးနဲ႔ အသာေလးဆြထားလိုက္ပါ။
၅) ထမင္းေဆးဆိုးဖို႔အတြက္ ေဆးမႈန္႔ေလးေတြကို ေရနည္းနည္းနဲ႔ ေဖ်ာ္ထားလိုက္တယ္။ အနီတခြက္၊ အ၀ါတခြက္၊ အစိမ္းတခြက္ သံုးခြက္ေပါ့။ (ပထမဆံုးလုပ္တုန္းက ေရမ်ားျပီး အမႈန္႔နည္းသြားလို႔ အေရာင္ သိပ္မရလိုက္ဖူး း))
၅) ျပီးရင္ ထမင္းသံုးပံုတစ္ပံုေလာက္ျပန္ယူျပီး ထမင္းေပါင္းအိုးထဲမွာ ျပန္ျဖန့္ထည့္ပါ။ ျပီးရင္ ထမင္းေပၚကို အနီေရာင္ ေဆးေလးကို ဟိုတကြက္ဒီတကြက္ နည္းနည္းစီ ဖ်န္းလိုက္တယ္။ ေနာက္ အစိမ္းေရာင္နဲ႔ အ၀ါေရာင္ကိုလည္း အဲလိုပဲ ဟိုတကြက္ ဒီတကြက္ မထပ္ေအာင္ လိုက္ဖ်န္းတယ္။
၆) ျပီးရင္ အဲဒီအေပၚကို ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ဟင္းခတ္အဆာပလာေတြ ေရာထားတဲ့ ဇလံုထဲကေန ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ သံုးပံုပံုျပီး တစ္ပံုကို ဇြန္းနဲ႔ လိုက္ျဖန္႔လိုက္တယ္။ ၾကက္သားဟင္း သံုးပံုတစ္ပံုကို ျဖန္႔ထည့္တယ္။
ရ) ျပီးရင္ အေပၚက ထမင္းေနာက္သံုးပံုတစ္ပံုကို ယူျပီး ထပ္ျဖန္႔တယ္။ အနီ၊ အ၀ါ၊ အစိမ္း ကိုလည္း အေပၚကအတိုင္း လိုက္ျဖန္းတယ္။
၈) အေပၚကေန ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ ေနာက္သံုးပံုတစ္ပံု ကို ယူျပီး ဇြန္းနဲ႔ လိုက္ျဖန္႔တယ္။ ၾကက္သားဟင္း သံုးပံုတစ္ပံုကို ျဖန္႔ထည့္တယ္။
၉) ေနာက္ထပ္ က်န္ထမင္းနဲ႔ ဟင္းေတြကိုလည္း အေပၚကအတိုင္း ထမင္းတထပ္၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ တထပ္၊ ၾကက္သားဟင္းတထပ္ ဆိုတဲ့ ပံုစံနဲ႔ လိုက္ထည့္လိုက္ပါ။
၁၀) ျပီးရင္ ေပါင္းအိုးထဲ ထည့္၊ cook ခလုပ္ႏွိပ္၊ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ ထားလိုက္တယ္။ ၁၅ မိနစ္ျပည့္ေတာ့ warm ခလုပ္ေျပာင္းႏွိပ္ျပီး ထားလိုက္ပါ။ စားလို႔ရပါျပီ း)))
အအီေျပ အခ်ဥ္အတြက္ေတာ့ အဲဒီေန႔က သရက္ခ်ဥ္ ၀ယ္လို႔ရတာနဲ႔ သုတ္ျဖစ္သြားတယ္။ ေနာက္ျပီးေတာ့ အိစံက သခြားသီးနဲ႔ အခ်ဥ္သုတ္လုပ္ေပးပါတယ္။ ဒီတခါ ခ်က္တာ အဆင္ေျပသြားေတာ့ ေတာ္ေတာ္စားေကာင္းတယ္။ မအီလည္း မအီဘူး။ ကဲ အားလံုး ခ်က္စားၾကည့္လိုက္ၾကေနာ္။
မအားတဲ့ၾကားကပဲ မျဖစ္မေန လာေရာက္ျပီး အားေပးသြားတဲ့ သူငယ္ခ်င္း ႏွစ္ေယာက္ကို အရမ္းကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္..။
ေပ်ာ္စရာလည္း ေကာင္းတဲ့ တကယ့္ကို အမွတ္တရ ေန႔ တစ္ေန႔ပါ။
လသာည ေလွ်ာက္ခ်က္တာ ျဖစ္ပါတယ္။
အဓိက လိုအပ္တဲ့ ဆန္ ကိုေတာ့ ကုလားဆိုင္မွာ ၀ယ္လို႔ရမယ္ထင္တယ္။ ေနာက္ဆံုးမရရင္ေတာ့ ကိုယ့္ရွိတဲ့ ဆန္နဲ႔ လုပ္ၾကည့္ေပါ့ေနာ္။ ၾကက္သားကလည္း ဘရာဇီးၾကက္ (ျမန္မာၾကက္လိုပဲ စားရတာ ခ်ိဳလို႔ေလ) တစ္ေကာင္ေလာက္ဆို ရမယ္ထင္တယ္။
လုပ္နည္း..
တကယ္ေတာ့ လုပ္နည္းကေတာ့ သူမ်ားလုပ္တာေတြ ေလွ်ာက္ဖတ္ျပီး ကိုယ့္မွာရွိတဲ့ပစၥည္းရယ္၊ ကိုယ္နားလည္သလို လိုက္လုပ္လိုက္တာပါ။ အာလံုးလည္း ဒီနည္းကို သေဘာက်ရင္ လုပ္ၾကည့္ေနာ္။
၁) ဆန္ကို ေရ နာရီ၀က္ စိမ္ျပီး ေပါင္းအိုး (Rice cooker)မွာ ဆန္ရယ္၊ ေထာပတ္ခဲရယ္၊ ဒိန္ခ်ဥ္ရယ္၊ ဆားအနည္းငယ္ကို ေရာထည့္ျပီး ခလုပ္ႏွိပ္ခ်က္လိုက္တယ္။ ေရကိုေတာ့ ပံုမွန္ထက္ လက္တလံုးစာ ေလ်ာ့ထည့္တယ္။ ထမင္းမာတာ ကိစၥမရွိေပမယ့္ ေပ်ာ့သြားရင္ အဆင္မေျပလို႔ေလ။ (ထမင္းကို အေရာင္ဆိုးရင္ ေရျဖန္းဦးမွာ ဆိုေတာ့ အခုခ်က္တာ ထမင္းမာထားမွ ေနာက္ဆံုးမွာ အေနေတာ္ျဖစ္သြားမွာ) ထမင္းပြက္ခ်ိန္ေလာက္မွာ ေထာပတ္ခဲ ေက်ေအာင္ ေယာင္းမနဲ႔၂ ခါေလာက္ ေမႊေပးလိုက္တယ္။
၂) ထမင္းခ်က္တုန္းကို ၾကက္သြန္နီ ဥၾကီး ၃ လံုးေလာက္ကို မီးဖိုေပၚမွာ ႏြမ္းတဲ့အထိ (အညိဳေရာင္ ရတဲ့အထိ ေၾကာ္လိုက္တယ္)။ ျပီးရင္ ဆယ္ထားျပီး ၾကက္သြန္နီေၾကာ္နဲ႔ ဟင္းခတ္မဆလာေတြျဖစ္တဲ့ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္မႈန္႔၊ ကလေ၀းရြက္၊ သစ္သီးေျခာက္၊ ပဲစိမ္းေစ့ စတာေတြကို သမေအာင္ ေမႊထားလိုက္တယ္။ (ဒီကတဲက ဒံေပါက္နံ႔ ထြက္ေနျပီ း))
၃) ၾကက္သားကို တံုးတစ္ျပီး ငံျပာရည္၊ ဆား၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ(ၾကိတ္ထားတယ္)၊ သၾကားနည္းနည္းနဲ႔ ခါတိုင္းၾကက္သားခ်က္သလို လံုးခ်က္ခ်က္လိုက္တယ္။ ၾကက္သားက ႏႈးလာျပီး ဆီျပန္ေမႊးလာတဲ့အခါ ခ်လိုက္တယ္။
၄) ထမင္းအိုး က်က္တဲ့အခါ ေပါင္းအိုးလိုက္ ဇလံုအၾကီးၾကီးထဲကို ေမွာက္ျပီး သြန္လိုက္တယ္။ ခရင္းေလးနဲ႔ အသာေလးဆြထားလိုက္ပါ။
၅) ထမင္းေဆးဆိုးဖို႔အတြက္ ေဆးမႈန္႔ေလးေတြကို ေရနည္းနည္းနဲ႔ ေဖ်ာ္ထားလိုက္တယ္။ အနီတခြက္၊ အ၀ါတခြက္၊ အစိမ္းတခြက္ သံုးခြက္ေပါ့။ (ပထမဆံုးလုပ္တုန္းက ေရမ်ားျပီး အမႈန္႔နည္းသြားလို႔ အေရာင္ သိပ္မရလိုက္ဖူး း))
၅) ျပီးရင္ ထမင္းသံုးပံုတစ္ပံုေလာက္ျပန္ယူျပီး ထမင္းေပါင္းအိုးထဲမွာ ျပန္ျဖန့္ထည့္ပါ။ ျပီးရင္ ထမင္းေပၚကို အနီေရာင္ ေဆးေလးကို ဟိုတကြက္ဒီတကြက္ နည္းနည္းစီ ဖ်န္းလိုက္တယ္။ ေနာက္ အစိမ္းေရာင္နဲ႔ အ၀ါေရာင္ကိုလည္း အဲလိုပဲ ဟိုတကြက္ ဒီတကြက္ မထပ္ေအာင္ လိုက္ဖ်န္းတယ္။
၆) ျပီးရင္ အဲဒီအေပၚကို ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ဟင္းခတ္အဆာပလာေတြ ေရာထားတဲ့ ဇလံုထဲကေန ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ သံုးပံုပံုျပီး တစ္ပံုကို ဇြန္းနဲ႔ လိုက္ျဖန္႔လိုက္တယ္။ ၾကက္သားဟင္း သံုးပံုတစ္ပံုကို ျဖန္႔ထည့္တယ္။
ရ) ျပီးရင္ အေပၚက ထမင္းေနာက္သံုးပံုတစ္ပံုကို ယူျပီး ထပ္ျဖန္႔တယ္။ အနီ၊ အ၀ါ၊ အစိမ္း ကိုလည္း အေပၚကအတိုင္း လိုက္ျဖန္းတယ္။
၈) အေပၚကေန ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ ေနာက္သံုးပံုတစ္ပံု ကို ယူျပီး ဇြန္းနဲ႔ လိုက္ျဖန္႔တယ္။ ၾကက္သားဟင္း သံုးပံုတစ္ပံုကို ျဖန္႔ထည့္တယ္။
၉) ေနာက္ထပ္ က်န္ထမင္းနဲ႔ ဟင္းေတြကိုလည္း အေပၚကအတိုင္း ထမင္းတထပ္၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ တထပ္၊ ၾကက္သားဟင္းတထပ္ ဆိုတဲ့ ပံုစံနဲ႔ လိုက္ထည့္လိုက္ပါ။
၁၀) ျပီးရင္ ေပါင္းအိုးထဲ ထည့္၊ cook ခလုပ္ႏွိပ္၊ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ ထားလိုက္တယ္။ ၁၅ မိနစ္ျပည့္ေတာ့ warm ခလုပ္ေျပာင္းႏွိပ္ျပီး ထားလိုက္ပါ။ စားလို႔ရပါျပီ း)))
အအီေျပ အခ်ဥ္အတြက္ေတာ့ အဲဒီေန႔က သရက္ခ်ဥ္ ၀ယ္လို႔ရတာနဲ႔ သုတ္ျဖစ္သြားတယ္။ ေနာက္ျပီးေတာ့ အိစံက သခြားသီးနဲ႔ အခ်ဥ္သုတ္လုပ္ေပးပါတယ္။ ဒီတခါ ခ်က္တာ အဆင္ေျပသြားေတာ့ ေတာ္ေတာ္စားေကာင္းတယ္။ မအီလည္း မအီဘူး။ ကဲ အားလံုး ခ်က္စားၾကည့္လိုက္ၾကေနာ္။
မအားတဲ့ၾကားကပဲ မျဖစ္မေန လာေရာက္ျပီး အားေပးသြားတဲ့ သူငယ္ခ်င္း ႏွစ္ေယာက္ကို အရမ္းကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္..။
ေပ်ာ္စရာလည္း ေကာင္းတဲ့ တကယ့္ကို အမွတ္တရ ေန႔ တစ္ေန႔ပါ။
လသာည ေလွ်ာက္ခ်က္တာ ျဖစ္ပါတယ္။
6 comments:
ေသခ်ာတာကေတာ ့ ပံုထဲမွာ ၃ေယာက္လံုးပါးစပ္ဟေနတာပဲ...P
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္ ခ်က္နည္းတင္ေပးတဲ ့အတြက္
လသာညေရ ၉လပိုင္းကအခုမွစေသးတာ ေဗဒင္တန္းေဟာေနုျပီလား စကားေနာက္တ၇ားပါတဲ ့ဖ်က္ပစ္လိုက္...အဟိ
ေလွ်ာက္ခ်က္တာ လားထိုင္ခ်က္တာလား ေရွာက္ခ်က္တာပါမႏုရဲ ့..
အိစံထိုင္ေျပာသည္။
အေပၚဆံုးက မယ္အေနာနိမတ္ (သြပ္သြပ္သြပ္..ဟိ ဟုတ္တယ္ေလ နာမည္မွ မေျပာတာ)နဲ႔ အိစံ ကို ေက်းဇူး..။ ဟုတ္သားပဲ စကားေနာက္တရားပါတဲ့။ ျပန္ျပင္လိုက္ပီ ေလွ်ာက္ခ်က္တာလား ေရွာက္ခ်က္တာလား.. မသိဘူး ;D
လသာည ခ်က္တာေလးကို စားၾကည့္ခ်င္တာ...
ခ်စ္တဲ့
ထား
ဒါေၾကာင့္ လာပါဆို..
လာခ်င္ရင္ အနီးေလးတဲ့..
ခ်က္ေကၽြးဦးမွာ
မိုက္သဗ်ား။ လဲတညားၾကီး။ ဒါထက္ ဒန္ေပါက္မွာ အစိမ္းေရာင္ဆိုးသလားဟင္။ ဗဟုသုတ နည္းလို႕ပါ။ ဒီက။
Post a Comment